Silly: Klar för fransk klubb

Förra säsongen spelade svenska landslagsstjärnan Lollo Halvarsson hemma i svenska ligan med Wetterbygden.

Nu är det klart att hon lämnar Sverige för ett nytt äventyr som utlandsproffs – centern har skrivit på för ett år med franska klubben Tarbes – alltså den klubb där svenske förbundskaptenen Francois Gomez jobbar till vardags. Senaste säsongen slutade Tarbes åtta i den tuffa franska ligan för att åka ut direkt i kvartsfinal mot blivande mästarlaget Lyon.

– Jag fick ett tidigt erbjudande. Det är inte alla klubbar som fixar så bra när man har barn, det är ingen självklart. Sen fick jag ett väldigt bra kontrakt också. Om det går bra skulle jag kunna tänka mig att spela ett år till eftersom då har min son kommit in i allting, men vi får se. Det ska i alla fall bli väldigt spännande, säger Lollo Halvarsson till LT.

Att spela i Frankrike är populärt – färska nya kontrakt för toppligan har även landslagsguarderna Elin Eldebrink – Bourges, och Klara Lundquist – Montpellier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.