Silly: Nära WNBA – klar för Luleå

Bland de spelare som under försäsongens träningsläger fick lämna WNBA-klubben Connecticut Sun fanns inte bara den tidigare Umeå-spelaren Brianna Kiesel och svenska Regan Magarity, utan även Natisha Hiedeman (som fick tack och hej-beskedet den 23 maj).

Nu har Luleå Basket slantat upp för den 22-åriga USA-guarden som efter collegespel med Marquette draftades som nummer 18 totalt. Natisha Hiedeman, 173 centimeter lång, snittade under sitt seniorår på college 17,6 poäng och utmärkte sig som en mycket bra trepoängsskytt med 93 träff på 237 försök, vilket ger 39,2 procent. Till det i snitt 4,5 assists och 6,1 returer per match. Hon röstades enhälligt fram som Big East Player of the Year.

– Natisha Heidman var en av spelarna jag fick upp ögonen för direkt och har nu följt under våren med spänning. Under hennes collegetid med Marquette var hon en stor ledare och kunde både skapa för sig själv och andra. Det känns helt rätt med Natisha och publiken kan se fram emot show på hög nivå, säger Luleås coach Robin Sandberg i ett pressmeddelande.

Uppdatering: Josefin Vesterberg har tackat nej till ett kontraktsförslag från Luleå. Precis som Ellen Nyström så ska Vesterberg fortsatta att spela utomlands.
– Vi har gjort allt vi kunde – och lite till – vi erbjöd henne ett jättebra kontrakt”, säger klubbdirektören Christer Sehlin till Norrbottens Media
När det gäller Abigail Asoro som spelade i Umeå förra säsongen så undersöker hon möjligheten att spela ute i Europa. Hon har även fått erbjudande från Södertälje och ett färdigt kontraktsförslag från Luleå.
– Det känns som att det är 50/50 om hon kommer eller inte, förhoppningsvis får vi ett besked i veckan som kommer, säger Christer Sehlin.

Här en liten filmklippskoll på Hiedeman:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.