Beskedet: De ansluter till EM-truppen

Sveriges enda WNBA-spelare Amanda Zahui kommer att spela EM-slutspelet för Sverige. Hon ansluter till EM-truppen i Spanien den 20 juni – där Sverige kommer att träningsmatcha mot Spanien och Storbritannien.

Ytterligare två spelare är på väg in i truppen – det är Abigail Asoro Glomazic, som senaste säsongen spelade med Umeå, samt Regan Magarity, som draftades av och testades på försäsongen av WNBA-laget Connecticut Sun.  De båda ska ansluta till svenska truppen i början av juni i Slovenien då det är träningsläger och träningslandskamper mot Slovenien och Storbritannien.

– Abigail ger oss en atletism och defensiv mångsidighet från vingpositionen. Hon har alltid varit en stark attackspelare, men har numera också ett skott att respektera, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

– Regan Magarity kommer förhoppningsvis ge oss en dimension till i spelet. Hennes basketsmartness och spetskompetens i returtagning är saker som alla lag behöver. Det ska bli mycket intressant att se hur hon fungerar i vårt spel, säger Fredrik Joulamo.

Frida Eldebrink bedriver rehabträning och ansluter till truppen den 16 juni.

Två spelare som däremot lämnar återbud på grund av skador är Nathalie Fontaine och Hanna Johansson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.