Lång väg för Jerebko

Vägen mot en eventuell svensk vinnare av NBA-titeln verkar bli lång för Jonas Jerebko och hans Golden State Warriors. I nattens första finalmatch mot Toronto Raptors var det regerande mästarlaget ganska chanslöst. Toronto vann sin första finalmatch någonsin med 118-109 inför en vild hemmapublik.

Jonas Jerebko gjorde sitt jobb bra på de dryga sju minuter han fick på plan, det blev sex poäng och en retur. Den trepoängare han sänkte till 86-90 i början av fjärde quartern gav Warriors ett litet hopp om att komma igen i den match som totalt dominerades av Raptors, men det var inte en sådan dag.

– Vi har ju inte spelat på ett tag, på tio dagar. Och så har vi bara spelat två matcher mot det här laget och aldrig med fullt lag. De gjorde vad de skulle ikväll och var det bättre laget. De spelade bättre, vi gjorde en dålig match och de kanske gjorde sin bästa match i slutspelet, säger Jerebko till SVT Sport.

Vid de senaste årens raka finaler har Warriors alltid haft hemmaplansfördel, så är det inte i år och laget verkade till stora delar inte alls redo. Stjärnan Steph Curry uppvaktades hårt av Raptor-sförsvaret men samlade ändå ihop 34 poäng, 5 returer och 5 assists. I övrigt inget extra, rent usel var Draymond Green med fem turnovers och ett 22-procentigt skytte (2 av 9). Andre Iguodala haltade av banan och verkade ha slagit upp sin vadskada. Centern DeMarcus Cousins gjorde comeback med åtta bleka minuter. Oj vad Kevin Durant saknades.

Toronto var en helt annan story – en superhjälte vid namn Pascal Siakam klev fram – satte 14 av 17 skott (drygt 82%!) för totalt 32 poäng, plus 8 returer och 5 assists. Övriga ledare i laget med Kawhi Leonard, Kyle Lawry, och Marc Gasol, samt Fred VanVieet och Danny Green, var strålande.

– Torontos försvar var utmärkt och vi hade inte vår bästa kväll, så vi blev utspelade och det är bara att se fram mot nästa match. Siakam var briljant och sänkte skott från alla håll och kanter, sade Warriors coach Steve Kerr på presskonferensen efteråt.
Om var det brast mest för regerande mästarlaget:
– Vårt transition defense var uselt, vi kunde inte stoppa Torontos snabba uppspel så de gjorde massor av poäng på våra många turnovers.

 

NBA-final 2019: Toronto leder med 1-0 i matcher (bäst av sju).

Det fortsatta finalschemat:
Final 2 i Toronto spelas natten mot måndag svensk tid.
Uppdatering: Kevin Durant kommer ej att spela heller i final 2.

Final 3 i Oakland spelas natten mot torsdag 6 juni svensk tid.
Final 4 i Oakland spelas natten mot lördag 8 juni svensk tid.
ev. final 5 i Toronto natten mot tisdag 11 juni svensk tid.
ev. final 6 i Oakland natten mot fredag 14 juni svensk tid.
ev. final 7 i Toronto natten mot måndag 17 juni svensk tid.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.