Silly: Lämnar Umeå – närmare Sockenträsk

Daniel Eliasson från Sockenträsk utanför Kalix flyttar allt närmare byn där han växte upp. Efter tiden i Nässjö spelade den 26-årige shooting guarden förra säsongen med Umeå BSKT och nu är det klart att han ska till BC Luleå nästa säsong.

– Kul! Jag ska inte ljuga – man har alltid velat spela i det här laget. Att det kom nu känns bara som en bonus. Det passar bra med min familjesituation eftersom jag blev förälder för åtta månader sedan. När man får barn så märker man att familjen är oerhört viktig, säger Daniel Eliasson i ett pressmeddelande.

I Umeås snittade Eliasson sex poäng per match (44% på treor)  på 20 min/match (34 matcher) och han har bred ligaefarenhet efter tidigare säsonger med Nässjö och Sundsvall – åren i Sundsvall Dragons innebär att han nu återförenas med coach Peter Öqvist.

– Daniel har spelat i våra led tidigare när han var i Plannja Baskets U20-lag. Efter det lämnade han länet och spelade i andra ligaklubbar. Då har vi alltid känt att någon gång vill vi ha tillbaka honom. Karaktären Daniel Eliasson är den typen av spelare som vi vill ha i vår grupp, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Bilden: Daniel Eliasson – nu från Umeå till Luleå. Foto: Johan Löf/VK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.