”Måste ändra cupen”

I kväll tisdag spelas den sista hängmatchen i Nya Svenska Cupens andra omgång. Det handlar om Blackebergs division ett-lag som hemma i Vällingbyhallen tar emot regerande svenska mästarna A3 Basket Umeå.

Umeå vann i förra omgången med 117-24 mot Uppsalas division ett-lag. Som topprankat lag i cupen får Umeå sedan välja motstånd först i tredje omgången (Bloggen ber om ursäkt för att ta ut Umeås avancemang i förskott, men grattis till Blackeberg för övertidssegern mot Östersund, bra gjort och finbesök nu, men cupen tar slut i kväll).

Även Umeås coach Janne Enjebo vågar prata om nästa omgång.
– Gör vi det jobb vi ska i kväll så lär vi sedan välja RIG Luleå, det är enklaste och billigaste resan. Totalt för oss handlar det om 60.000 – 70.000 kronor i kostnader att spela tre cupomgångar och ta oss till ”Final Four”.

– Jag tycker inte alls det här är bra. När det här ska analyseras och utvärderas så ser jag inget annat än att man måste ändra cupen. Kanske man ska inleda med att division 2 och division 1-lag kvalar mot varandra i de första omgångarna och att ligalagen kliver in senare. Ingen vinner något på att vi ska åka i väg och möta flicklag för att vinna med  bortåt 100 poäng, säger Janne Enjebo.

Till dagens match mot Blackeberg har Umeå flyg tur och retur. Plus taxi.
– Efter lunch nära Bromma ska vi ta taxi till Vällingby, det visade sig vara billigare per person att åka taxi än att ta lokalbussen och det är jättekonstigt.

Umeå saknar denna vardag spelare som är rehabbar efter skador eller upptagna med jobb/skola.
– Vi är på plats här nere med åtta spelare, meddelar coach Janne Enjebo.

Den senaste skadeuppdateringen gäller Jelena Ivezic som fick problem i förra cupmatchen då det ”högg till i ryggen”.
– Lite oklart exakt vad det är, hon får nu behandling och vi hoppas att hon i slutet av veckan ska kunna åka med när vi ska träningsmatcha i Polen, förklarar Janne Enjebo.

x x x x x

Basketveckan blir hetare kommande dagar med ligapremiärer både dam och herr onsdag – redan över 3600 biljetter sålda till onsdagskvällens Djurgården-Jämtland i kungliga tennishallen i Stockholm.
Den matchen föregås för övrigt av upptaktsträffen för herrligan.

Första damligamatch för säsongen spelas i Luleå där Robin Sandbergs gäng onsdag kväll ska ta emot Mark Basket. Noterbart är att 17-åriga talangen Matilda Ekh då inte är med i Luleå Basket – då hon är över i USA för att besöka olika skolor inför framtida spel på college. Ekhs ligadebut kommer att ske i Umeå den 3 oktober då A3-Luleå möts.

x x x x x

Bloggen kommer givetvis – innan ligorna uppkast – att kika i kaffesumpen och förutspå hur det ska gå säsongen 2019/2020.

x x x x x

Internationellt: Torsdag inleder Södertälje Kings kvalrunda två mot Champions League. Start hemma mot svårspelade belgiska Antwerpen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.