Tuff bortamatch

I dag lördag spelar A3 Basket Umeå mot Alvik Basket i Åkeshovshallen.

– En av de tuffare bortamatcherna, men vi känner oss väl förberedda, säger coachen Janne Enjebo.

Umeå kan mönstra närapå fullt lag. Saknas gör Danielle Elvbo och Tilda Andersson. Men det är dags för debut i Umeå-tröjan för centern Sofia Pelander (från Norrköping).

En spelare som avstod fredagens träning innan tågresan mot huvudstaden var Kristina Jansson Udekwu – som kommer från just Alvik Basket.
– Hon fick vila på grund av en stukad fot, men vi hoppas hon kan vara med mot Alvik, det är en speciell match för henne, säger Janne Enjebo.

Matchguide
Alvik Basket–A3 Basket Umeå
Plats:Åkeshovshallen.
Tid: lördag, 14.30.

Citatet: 
”En del människor tror inte vi är bra nog för att slå Umeå. En del människor tror inte vi är bra nog för att bli mästare den här säsongen. Vi tror på hårt arbete och vi ska göra försöka göra vårt bästa på lördag”.
Fotios Ioannidis, Head Coach Alvik Dam

No­te­ra att…
… Alvik Basket nämns som främsta utmanare till norrlagen Umeå och Luleå. Alviks tungt meriterade amerikanska veteran Janel McCarville har på säsongens två inledande matcher snittat inte mindre än 22,5 poäng, 13 returer och 8,5 assists.
… Umeå är regerande mästare och inledde nya säsongen med seger 76-73 mot Luleå Basket.
… Alvik Basket har värvat amerikanskan Shanity James, som i Sverige tidigare spelat i Norrköping. Oklart dock när hon kan debutera för Alvik, enligt förbundets licenslista är James ”röd” vilket ska betyda att alla papper inte är klara.
… Alvik har inlett med storsegrar, 100-51 mot Uppsala och 98-67 mot Mark.
… Alviks stortalang Tova Sabel, 18, togs i dagarna ut i seniorlandslaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.