Helt ny säsong

I NBA är det en helt ny säsong – definierad av ovissheten om vem katten som ska stå som vinnare på vårkanten.

Senaste årens dominant Golden State Warriors har kvar Steph Curry för tionde säsongen i rad, plus Draymond Green och korsbandsskadade Klay Thompson, men i övrigt diverse nya snubbar.

Warriors såg förskräckligt usla ut i söndags. Torsk i Oklahoma. Två saker som inte fungerade alls var… anfall och försvar. Bara plågsamt att se.  I natt kom en intetsägande seger i New Orleans, men frågan om storklubben ens tar sig till slutspel är relevant.

Okej, nu är det i lindan på en maratonlång säsong. NBA kör med kort försäsong och sätter sedan igång. Första halvan av grundserien handlar mycket om att testa saker och spela hop lag.

Ett bevis hur viktig en enskild spelare kan vara för sitt lag finns i Milwaukee. I lördags åkte Giannis Antetokounmpo på sin sjätte foul vid 123 lika i förlängning mot Miami. Med megastjärnan utfoulad, (han fick lämna med 29 poäng, 17 returer och 9 assists) var det avgjort.  Miami vann matchen.

I Los Angeles Clippers har Kawhi Leonard ungefär samma betydelse.

 Det kommer att ta tid för många lag att forma sig. Det kommer att ta tid för Bloggen att ens hinna se hälften av lagen. Just nu finns också mer närliggande fokus.

– Det är väldigt tidigt i NBA, förutom lite grand på ”Spurs” så kollar jag nu bara på SBL, säger exempelvis Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT:s coach förbereder förstås inför bortamatch i Östersund på Halloween (torsdag).

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.