”Jämnaste ligan någonsin”

Halloween-kväll torsdag i Östersunds sporthall där Umeå BSKT knackar på hos Jämtland Basket.

Bus eller basketgodis? – Se där en fråga där svaret är svårtippat. Precis som alla matcher i ligan är svårtippade den här säsongen.

– Det är jämnaste ligan någonsin, jag tror att det kommer vara osäkert ända in i sista omgången och många placeringar kommer avgöras på poängskillnad, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Det här med derbyn, hur får du alla nya spelare att begripa att matcher mot Jämtland och Luleå är större än övriga?
– Vi pushar inget speciellt för derbyt när vi spelar borta så här, bara att det är ett lag som vi gärna vinner över i och med rivaliteten mellan lagen genom åren. Och att de vann mot oss i Svenska cupen – så det är många i laget som ser en annan matchbild denna gången.

Vad har egentligen hänt sedan ni mötte Jämtland i svenska cupen och de såg starka ut jämfört med er?
– Jämfört med när vi möttes i cupen har vi hunnit träna mer och vi har fått in Rodney Williams, Jämtland har fått en skada på sin bästa spelare (Tavrion Dawson).

Även Jämtlands lagkapten Jaan Puidet är i en förhandsartikel i Östersunds-Posten inne på spåret om den jämna ligan.
Han ser matchen mot Umeå som ” ”väldigt svår”;
– De är bra, men i år är alla lag bra. Ligan är så jämn att små detaljer ofta avgör. Till exempel en extra retur, en extra steal eller att korrigera saker i försvar. Mot Umeå ska vi komma ut laddade från start, det kan jag i alla fall säga, säger estländaren till ÖP.

Bloggen tips? Egentligen ingen aning den här gången. Det borde vara fördel Jämtland på hemmaplan.  Hmmm. Tipset får bli att matchen går till dubbel övertid. Inte färdig förrän 21:30…

Matchguide SBL herr
Jämtland–UmeÅ BSKT
Plats: Östersunds sporthall.
Tid: Kl. 19:00 torsdag.

No­te­ra att…
… Lagen möttes i höstas i Svenska Cupen och då föll Umeå på hemmaplan med 81–105 mot Jämtland.
… Genom åren har många tajta derbyn spelats mellan Umeå och Jämtland. Förra säsongen vann Jämtland samtliga fyra möten. Senast Umeå vann på bortaplan i Östersund var i mars 2018.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.