Nyckelmatch i Umeå

Torsdag kväll spelas en nyckelmatch i Fiba Euro Cup women, grupp C, i Umeå.

I kväll onsdag möttes de två turkiska lagen som för närvarande har de två givna slutpspelsplatserna i gruppen. Kayseri hade hemmaplan – men kunde inte stå emot Orman Genclik, slutresultatet blev 63-87. Arike Ogunbowale ledde Orman med 26 poäng.

Därmed har Orman tre vinster på tre matcher. Kayseri har två vinster/en förlust.

I Umeå möts A3 Basket och CCC Polkowice från Polen. Två lag som inlett 0/2 och i princip måste vinna för att komma in i matchen om en slutspelsplats (även ”bästa treor” har en chans att gå vidare).

– Polkowice gillar att helplanspressa med fysiskt försvar, använda snabba uppspel och pick o rull-spel. De har fem bra importer som kan lösa olika situationer på enkla sätt, säger Umeås coach Janne Enjebo om motståndet.

På bakplan har Polkowice amerikanskan Danielle Robinson och serbiskan Miljana Bojovic. På position tre som small forward spanjorskan Maria Conde (186 cm)som powerforward agerar grekiskan Artemis Spanou (186 cm), centern närmast korgen är amerikanskan Denesha Stallworth (191 cm).:
Från bänken som center kommer fransyskan Ana Maria Filip (195 cm) och som guardinhoppare finns som alternativ polska Weronika Gajda och Monika Naczk..

– De var bättre spelmässigt i första omgången även om Kayseri snodde den matchen i slutet, så det var inte förvånande att Polkowice sedan kunde göra en jämn match borta mot Orman, säger Janne Enjebo.

Mer läsning: Ny tuff utmaning

Matchguide
Fiba Euro Cup women.grupp C
A3 Basket Umeå-CCC Polkowice, Polen
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl 19.00 torsdag.

No­te­ra att…
… Efter två omgångar har Umeå och Polkowice båda två förluster mot de turkiska lagen i grupp C, Orman och Kayseri. Senast föll Polkowice på övertid borta mot gruppfavoriten Orman och Umeå föll med tre poäng borta mot Kayseri.
… A3 Baskets USA-forward Lajahana Drummer har tränat och ska vara redo för comeback efter sin fotskada.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.