VK-guldet till A3 Basket Umeå

Mästerskap i basket och Umeå fanns inte på kartan när Moa Dellbro föddes i april 2000. Då vann Flamingos från Norrköping damernas SM-guld. Comets i Umeå spelade då inte ens i högsta serien.

– Fantastiskt att Umeå äntligen fick sitt guld och tänk att jag fick vara med på den resan, säger 19-åriga Moa Dellbro, som började studsa boll som åttaåring i  KFUM Umeå Grisbacka F99/00.

I dag på julafton presenteras 2019 års vinnare av VK-guldet – ett pris till Västerbottens främsta idrottsprestation som delats ut av Västerbottens-Kuriren sedan 1937 då det gick till skidåkaren Artur Häggblad, IFK Umeå.

På den långa listan över tidigare vinnare finns exempelvis namn som Martin Lundström, Assar Rönnlund, Toini Gustafsson-Rönnlund, Ingemar Stenmark, Anja Pärson, Marta, och Jonna Sundling.

För första gången går VK-guldet till sporten basketboll. Pristagare 2019 är A3 Basket Umeå för sitt SM-guld.

Mer läsning: Helt osannolika guldresan fortsätter

Bilden: VK-guldet 2019 går till svenska mästarna A3 Basket Umeå.
Foto: Per Landfors/VK.

 

En kommentar

  1. Michael Almenäs

    GRATTIS A3 spelare, coacher, funktionärer, klubbchef Lotta, styrelse, sponsorer och allra mest mannen bakom guldsatsningen STENBERG som med sin vision och stort tålamod har fört klubben till SM-guld.
    En stor del i framgången har också Torbjörn Björnström som grundlade guldet med Cometerna och skapade en tradition dambasket i Umeå i högsta ligan.
    Vi hoppas nu på nytt guld och att A3 etablerar sig i Europa.
    IMPONERANDE !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.