Kompromiss Umeå/blågult

Ligamatchen slank än hit, än dit. Nu är en tids oreda över.

När bruttotruppen inför damlandslagets OS-kval togs ut – med extra tidig samling utanför ”landslagsfönstret” – gick förbundet ut med att alla ligamatcher som behövde flyttas var flyttade… men så var det inte alls. Något som drabbar A3 Basket Umeå och Nathalie Fontaine.

Mötet Norrköping Dolphins-A3 Basket Umeå den 31 januari blev upp till klubbarna att försöka lösa. Matchen var så sent som härom dagen utan speldatum i ligaprogrammet. Nu är det plötsligt tillbaka på fredag den 31 januari…

– Vi har haft en dialog flera dagar och hade enats om nytt speldatum i början av mars, men det skulle ge oss en merkostnad på 40.000 kronor och förbundet/landslaget har inga pengar att ersätta oss med. Efter snack med landslagsansvarige Fredrik Joulamo kom vi fram till en kompromiss, förklarar Umeå-coachen Janne Enjebo.

Resultatet av kompromissen är att Nathalie Fontaine direkt efter helgens svenska cup-slutspel i Luleå åker ned till landslagets samling i Södertälje den 27 januari för träff och träning måndag/tisdag. Hon får sedan åka upp till Umeå för att träna med klubblaget onsdag/torsdag och spela ligamatchen i Norrköping fredag, för att sedan kunna återvända till landslaget.

– Det är inte optimalt, men vi vill inte sätta käppar i hjulen. Landslagscoachen (Marco Crespi) vill träffa och se lite extra på spelare som inte varit med på ett tag och Nathalie är en av dem som är aktuella för en platserna bland de 12 som ska spela i OS-kvalet, säger Janne Enjebo.

Nathalie Fontaine var borta från landslaget och från klubbspel i ett års tid på grund av ryggskada. Hon har nu gjort två ligamatcher med Umeå och får ytterligare två matcher i kroppen stundande helg i cupslutspelet.

Huvuddelen av de spelare som är ”givna” bland de tolv som ska spela OS-kval är inte kallade redan till 27 januari utan ska ansluta senare. Torsdag den 30 januari ska bruttotruppen vara bantad till 15 namn och måndag den 3 februari nomineras den slutliga OS-kvaltruppen på 12 spelare.

OS-kvalet i Belgien inleds den 6 februari.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.