Knepigt läge för BSKT

Det är en vecka med knepigt läge för Umeå BSKT. En kväll när Bloggen kikade förbi ligalagets träning saknades flera gubbar på golvet.

– Ja vi trodde vi skulle kunna förbereda oss en vecka med bra träning, men istället så har vi varit tvungna att vila halva gänget på grund av skador och feber. Det är tight mellan matcherna nu framöver så hade varit bra att få gnugga tillsammans en vecka här nu,  men vi försöker kontrollera det vi kan och kommer laddade för match i morgon, kommenterar coachen Jesper Gustavsson.

Dina tankar inför fredag kväll mot skjutglada gästerna Wetterbygden?
– De gör mest poäng i ligan och tvekar ej från trepoängslinjen. Viktigt att vi får dem obekväma, samt att vi håller oss till våra defensiva principer, säger Umeå-coachen.

En fråga som hängt i luften en tid gäller den om Umeås jakt på en förstärkning form av en EU-guard. Läget är att klubben jobbar vidare. Sportchefen Luca Romano meddelar i dag torsdag kortfattat: ”Ingenting är klart”.

Matchguide SBL herr
Umeå BSKT-Wetterbygden Stars 
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 18:34 fredag.

Notera att
… När Wetterbygden gästade Umeå i december sköt de lysena ur hallen med 19 av 36 på treorna vid segern. Värst då var Calvin Hermanson med 8 av 14. Andra goda distansskyttar är Tyler Sabin, Adam Rönnqvist, och Daniel Mortensen. men även Jonathan Peleg och Albin Häll-Eriksson kan vara farliga.
… Laget från Huskvarna har facit 12 segrar/11 förluster som stabilt mittenlag i ligatabellen.
… Tidigare möten den här säsongen har slutat:
Umeå BSKT-Wetterbygden 93-107 (december).
Wetterbygden-Umeå BSKT 91-71 (oktober).
… Umeås laguppställning lär inte klarna förrän det är dags för uppvärmning fredag afton. I förra omgången saknades Rashard Odomes och Adam Presutti på grund av skador.
… I förra omgången ställde Wetterbygden upp utan Albin Häll-Eriksson.

Övriga ligamatcher fredag;
Kl. 18:04 Djurgården Basket-Norrköping Dolphins, Brännkyrkahallen S
Kl. 19:04 Borås Basket-BC Luleå, Boråshallen
Kl. 19:04 Södertälje Kings-Jämtland Basket, Täljehallen
Kl. 19:04 Köping Stars-Nässjö Basket, Karlbergshallen – Köping

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.