Kvällens kvalmatch

Skådeplats Globen Stockholm – eller TV-soffan – när Sveriges herrar i kväll måndag tar sig an Turkiet i EM-kvalet.

Två lag som inte alls uppträdde som förväntat i kvalinledningen. Okej att det inte var särskilt konstigt att Sverige inte rådde på Kroatien på bortaplan, men insatsen var jobbig att titta på. Inte särskilt många rätt ute på golvet och märklig matchning av laget med mycket speltid för exempelvis Carl Engström och Melwin Pantzar.

Mer uppseendeväckande var förstås Turkiets hemmatorsk mot Nederländerna. Det såg man inte komma även om amerikanen med färskt turkiskt pass, Shane Larkin, då saknades (stukad fot).

I kväll är det alltså två lag som söker revansch, två lag som saknar storstjärnor,  två lag där det spökar med skador. Vi kan bortse från historiken där Turkiet har 21-7 i matcher mot Sverige och att blågult skrällvann hemma för två år sedan. 59-58 inför 8045 åskådare på Hovet.

Självklart är Turkiet favorit. Finns ingen anledning att försöka hissa den här upplagan av Sverige. Bloggens förväntningar sträcker sig inte längre till att få se en bra basketmatch. Gärna med spänning i sista perioden.

Det kan bli runt 10 000 åskådare (applåd för det)  i Globen. Den som inte är där får ratta in TV10 där starten för sändningen är satt till kl 19:30 och uppkast i matchen är kl 20:00. Sändningen går även att se i Viaplay.

Kommentatorer är kompetenta och underhållande duon Magnus Dahlborn och Jonte Karlsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.