Fortsatt jobb för förstärkning

Förra säsongens guldhjälte Ama Degbeon tycks komma allt närmare en återkomst till A3 Basket Umeå.

Den tyska landslagscentern lämnade för en tid sedan sin polska klubb och A3 Basket har tydligt visat sitt intresse.

Nu har Ama Degbeons namn sent på onsdagen dykt upp som ”rödmarkerat” på Svenska Basketbollförbundets licenslista – men det betyder inte att hon är klar för Umeå. Status i skrivande stund är att det pågår fortsatt jobb för förstärkning till A3 Basket – där det endast är Degbeon som i så fall är aktuell.

– Förklaringen till att hon nu är med på den listan är att vi försöker förbereda allt pappersarbete. Fönstret för övergångar stänger i praktiken på fredag då ingen jobbar på lördag. För klubben gäller det att komma överens med spelarens agent och få underskrivet kontrakt, innan dess är ingenting klart. Blir det inget kontrakt så är det enda som händer att hon plockas bort från listan, förklarar A3-coachen Janne Enjebo.

Med andra ord blir det spännande timmar här närmast för Umeå-klubben.

Noterbart: Det händer faktiskt att spelare inte hinner bli godkända i tid. Ett färskt exempel är Umeås nya amerikanska Mackenzie Engram – som var klar för en tysk klubb men aldrig fick spela där på grund av att tidsgränsen för alla papper passerades.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.