Umeås klartecken

Mästarlaget A3 Basket Umeå har fått sitt klartecken. Ama Degbeon, MVP i fjolårets finalserie, kommer in som en sista förstärkning i klubbens försök att försvara SM-guldet.

– Det känns djäkligt bra. Hon ansluter till laget i Stockholm på fredag och kommer att vara med under helgen då vi har bortamatcher mot Wetterbygden Sparks i Huskvarna (lördag) och Mark Basket i Kinna (söndag), säger coachen Janne Enjebo.

Mer läsning: Guldhjälten förstärker Umeå

Förra säsongen ledde Degbeon Umeå-laget både i poäng och returer med snittet 13,8 poäng och 7,4 returer per match. Hon hade även högst effektivitetsmått med 17,8 och bäst skottprocent med sina 58,5% på tvåpoängsförsök.

Ama Degbeon har tidigare den här säsongen spelat i ligafyran Lublin i Polen – där ligan rankas klart högre än den svenska. På 15 matcher hade Degbeon i polska ligan 22 minuters speltid per match och snittade på det 6,9 poäng och 5,5 returer. Skottprocenten var 51,2%.  Den senaste matchen spelade hon den 1 februari.

– Det blir bra att hon kan vara med gruppen redan i helgen, sedan får vi se hur mycket speltid det blir. Allt blir dock mycket enklare i och med att hon redan känner sju spelare i laget från förra säsongen och väl känner till vår spelfilosofi och Umeå som stad, säger Janne Enjebo.

Uppdatering: Under torsdagen blev allt klart även med de sista detaljerna i licensieringen, på eftermiddagen grönmarkerades Ama Degbeon på svenska förbundets licenslista.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.