BSKT:s elfte raka torsk

Fredagskvällens ligabasket innehåller inte minst Charlie Westbrooks debut för Umeå BSKT borta mot Södertälje Kings.

Det gick väl inte vidare värst. Umeå BSKT åkte på sin elfte raka torsk efter en riktigt blek andra halvlek och Westbrook kom aldrig riktigt in i matchen. Guardparet Evaldas Zabas och Westbrook var tillsammans 0 av 11 från trepoängsland. Som lag sköt BSKT klena 38 procent från golvet. Flest assists med 5 hade centern (!) Rodney Williams och det säger en del om lagets bakplan.

– Det är alldeles för dåligt försvar, vi har guarder som blir slagna på en studs och de
stoppar oss i torktumlaren efter en enda screen, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Mer läsning: ”Slagna på en studs”

Regerande mästarlaget Södertälje är helt enkelt ett nummer för stort för Umeå. Centern Eric Adams lysande med 23 poäng, 12 returer och 6 assists.

Matchen slut: Södertälje Kings-Umeå BSKT 93-66 (26-17, 23-24, 17-13, 27-12).
Södertäljes poäng: Eric Adams 23, Deshawn Freeman 14, Anton Gaddefors 11, Dino Pita 11, Jonathan Person 9, Charles Callison 7, Martin Pahlmblad 6, Simas Buterlevicius 6, Adam Karahmetovic 4, Sheriff Drammeh 2.
Umeås poäng: Rodney Williams 14, Nathan Dawit 11, Evaldas Zabas 9, Alexandros Varytimiadis 8, Charlie Westbrook 8, Adam Presutti 8, André Nilsson 5, Cole Welle 3.
Publik: 514 i Täljehallen.

Nästa vecka har BSKT två matcher på hemmaplan – mot Köping (tisdag) och hyperviktiga mötet med Djurgården (fredag).

x x x x x

Bloggens matchrapport:

Södertäljes startfemma: Martin Pahlmblad, Jonathan Person, Anton Gaddefors, Simas Buterlevicius och Eric Adams.
Umeås startfemma:
Evaldas Zabas, Charlie Westbrook, Nathan Dawit, Alexandros Varytimiadis och Rodney Williams.
På bänken har Umeå: Adam Presutti, Cole Welle, Egal Saleman, André Nilsson, Anton Leth, Elias Andersson och Melker Lindblom.
På skadelistan finns Rashard Odomes ännu kvar.

Första perioden: 26-17.
Bra start i alla fall för Umeås nye amerikan som gör sitt lags allra första poäng – vilket var en tvåa för 2-2 alldeles i inledningen. Efter tre minuter och fem snabba poäng av Dawit har Umeå tillfälligt ledningen vid
6-7. Kings kvickt till 10-7. Mitt i första har hemmalaget gått till 14-9. Umeås första byten är in med Welle och Presutti, de ersätter Westbrook och Varytimiadis. Kort vila för Westbrook som går tillbaka in för Zabas. Då är Presutti pointguard – nye Westbrook är alltså shooting guard. Vid 16-9 attackerar Williamns, poäng and one till 16-12. Mästerlaget Kings har hyfsad bredd på bänken, in med Dino Pita plus Charles Callison och Deshawn Freeman.  Speltid dessutom för William Kermoury. Gästande BSKT har lite oreda med byten i försvar och drar på sig fouls. Kings sänker 7 av 8 tidiga straffkast. Comebackande Pita har inte glömt hur man gör poäng, efter styvt åtta minuter fixar han 23-15. Kings är snabbare i benen – upp till 26-17. BSKT får jobbig avslutning på Q1. Efter 10-9 stack hemmalaget. Kings gör enkla poäng nära korgen – faktiskt 9 av 11 på tvåorna. Svårare avslut för gästerna.

Andra perioden: 23-24
Gubbar in i orangea Umeå är André Nilsson och Anton Leth. Nilsson skjuter i två straffkast. Men sedan ska han efter något byte långt ut och spela försvar mot Pahlmblad… det är tre poäng för Kings. Sheriff Drammeh har kommit in för Kings. Williams sänker en Umeå-trea, men direkt efter tappar gästerna åter bort Pahlmblad vid trepoängslinjen – han sänker såklart öppet skott. Sedan trea av Gaddefors, då är det 37-23. Snyggt av Södertälje att efter inledning inside skifta till distans.
Matchen går in i en hawaii-sekvens och efter hit o dit, fram o tillbaka sänker Presutti i en trea. Då vill Kings coach Ludde Degernäs ha timeout för att snacka igenom läget. 37-28 mitt i Q2. Williams offensiv retur och lägger i 37-30. Presutti plockar upp sin tredje foul på sina åtta minuter och får gå till bänken. Kings kör med hög press, tvingar fram Zabas-turnover, gratis-poäng, och timeout Umeå vid 41-30.
Dawit sänker en trea från hörnet för 41-33. Williams tvåa. 41-35. Men när det anas chans till häng så får Pita en fri layup. Klassiskt problem är Umeås defensiva brister –  Kings tycks ganska smärtfritt vara på väg mot 50 poäng i första halvlek.

Läget i paus: Södertälje Kings-Umeå BSKT 49-41
En rätt okej första halva av BSKT – men Kings är strået vassare. Umeå måste få mer defensiva stopp för att ha någon chans. Charlie Westbrooks debut så långt ingen succé, men det är inte så lätt att komma in i nytt lag och samtidigt uppvaktas rejält av Södertäljes defensivt duktiga gubbs.

Tredje perioden: 17-13
Fem tidiga poäng av Jonte Person. Umeå har bland annat anfall där skottklockan hinner gå ut. 56-43 efter enkel layup Gaddefors. Layup Person 58-45. Oj, oj, det är lekstuga nu. Adams dunkar in 60-45. Umeås Jesper Gustavsson måste ta timeout tidigt i tredje. Kings har gjort 11-4 på tre och en halv minut.
Hoppla. Båda lagen missar typ allt. Kings Freeman lyckas ensam med korgen missa grovt om och om igen. Umeå skjuter mest från distans, inte mycket som är nära. Men Presutti skickar i alla fall i en trea som sista skott i Q3.

Läget inför sista: Kings-BSKT 66-54

Fjärde perioden: 27-12
Egal Saleman gör entré för första gången i afton. Kings öppnar fjärde till 72-56. Tid kvar på klockan är då åtta minuter. Det går inte så vidare värst för Umeås guarder. Zabas försöker göra mycket själv, är 2 av 10 från golvet,  varav 0 av 6 på treor, har tre turnovers mot fyra assists. Zabas har även fyra foul. Westbrook får inte så mycket att jobba med, har 2 av 7 från golvet, av det 0 av 4 på treorna.
5 min kvar: 80-59
Inte så mycket att säga om slutet av den sedan länge avgjorda matchen.
Umeå inkasserar sin elfte raka ligaförlust.
2 min kvar: 86-66
Jesper Gustavsson använder sina timeouts. Han vill väl få med någonting ur det här.
Melker Lindblom får lite speltid i slutet. Även Elias Andersson ska få sista halvminuten på golvet. Men de får knappt röra bollen, Umeås avslutande turnovers kommer från Westbrook, Welle och Varitimiadis (även om den som för statsen av ngn anledning sätter upp den allra sista på Lindblom).

Matchen slut: Södertälje Kings-Umeå BSKT 93-66

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.