Så gör förbundet

Ett par Corona-noteringar gällande Svenska Basketbollförbundet.

1) Förbundsmötet – där bland annat ordförandeval fanns som en huvudpunkt – skjuts upp. Tänkt mötesdatum den 25 april är nu ändrat till den 29 augusti. Detta föranlett bland annat av nya restriktionen att inte mer än 50 personer ska samlas på ett o samma ställe

– Extraordinära tider kräver extraordinära åtgärder. Ingen av oss vill detta men vi måste ta vårt ansvar. Jag hoppas verkligen att situationen är bättre i augusti och att vi då kan ses under någorlunda normala förhållanden. Nu fokuserar vi på att hantera situationen här och nu och se till att vi alla; föreningar, distrikt, spelare o.s.v. kommer ur det här så bra som möjligt, säger Mats Carlson, ordförande SBBF till förbundets hemsida.

Närmare information om tid & plats samt förbundsmöteshandlingar kommer enligt SBBF att publiceras i april.

2)  Svenska Basketbollförbundet har beslutat att korttidspermittera all kanslipersonal med start den 30 mars. Det innebär att personalen går ner i arbetstid för att möjliggöra för förbundet att spara på kostnader.

– Ett tråkigt men nödvändigt beslut. Förhoppningsvis blir det inte långvarigt men vi föredrar att agera nu för att på bästa sätt skydda verksamheten. Det innebär att våra medarbetare kommer att bli mindre tillgängliga den närmaste tiden och att svarstider därmed kan bli längre. Jag hoppas att Basketsverige har förståelse för denna situation och kan acceptera det,  säger generalsekreterare Johan Stark, i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.