Topplagets ekonomi: ”Jättetufft”

Efter tvärt avslutad basketsäsong och missad chans att försvara SM-guldet kom nästa smäll för A3 Basket Umeå då Vårruset ställdes in.
– Det har varit ett par veckor med helt kaos, vi får väl se vart det tar vägen, säger klubbchefen Lotta Enjebo.

A3 Basket är lokal medarrangör för Umeå-tävlingen av den stora löparfesten för damer Vårruset (totalt på 20 platser runt om i landet). Hela konceptet ägs och drivs av Marathongruppen som jobbar med en rad stora löpar- och motionsarrangemang runt om i landet.

Det är oklart kring eventuell ekonomisk ersättning från RF för inställda tävlingar. Tidigare år har Vårruset-arrangemanget gett basketklubben ett par hundra tusen.  A3 Basket hoppas förstås få någon krona  – men vågar inte räkna något alls.
– För vår del vet vi bara att det är för Vårruset är en intäkt som vi inte kommer att få i sommar och det är pengar som tidigare hjälpt oss mycket för tiden utanför basketsäsongen, förklarar Lotta Enjebo.

Ett litet hopp finns om att kunna få igen något för uteblivna SM-slutspelet. Där ligger bollen hos Riksidrottsförbundet som uppvaktas flitigt av en lång rad aktörer, inte bara Svenska Basketbollförbundet.

Klarar A3 Basket ekonomin efter detta?
– Just innan Coronakrisen kom så betalade vi in 900 000 kronor till Skatteverket och gjorde oss skuldfria hos Umeå Kommun. Det som nu hänt gör det jättetufft för oss med allt övrigt. Bara att med kort varsel i avbruten säsong fixa hemresor till alla spelare är en tung utgift. Allt hade sett helt annorlunda ut efter ett SM-slutspel, säger Lotta Enjebo.

Vad säger era samarbetspartners?
– Läget är att flera sagt att de inte har för avsikt att kliva av inför nästa säsong, men just nu i dessa dagar har alla fullt sjå med sitt.

Någonting som är klart?
– Ja, vi kommer att heta A3 Basket även nästa säsong. Vi har klart med en fortsättning med A3 och ska jobba för att utveckla samarbetet, avslutar Lotta Enjebo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.