Klart: Han är årets dubbla MVP

Med ett annat resultat hade det väl blivit någon sorts uppror längst i norr – men alla kan andas ut – Brandon Rozzell har utsetts till årets MVP i ligan – vi minns att han fick samma titel efter att BC Luleå vunnit Svenska Cupen.

BC Luleås hjälte och matchvinnare vann den här färska omröstningen klart. Under 2019-2020 spelade Rozzell alla 33 ligamatcher och snittade 21.6 poäng, 5.5 assists, 4.1 returer och 1.2 steals per match.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
”För ovanlighetens skull har årets MVP inte blivit framröstad till någon annan utmärkelse än just denna. Han gjorde denna säsong comeback i SBL och har ägt serien från start till slut. Denna vinnarskalle är som allra bäst i de avslutande minuterna och det har börjat talas om att han till och med skulle vara bättre än Eric Elliott. Tvåa i skytteligan, trea i assistligan och etta i “förbannad över att SM-guld delas ut utan slutspel-ligan”. Vi ska vara väldigt glada över att ha en sådan talangfull karaktär i vårt land. Årets MVP är Brandon Rozzell från BC Luleå!”

Röstresultat Topp 3 – Årets MVP (procent av rösterna)
:
56% – Brandon Rozzell, BC Luleå
32% – Elvar Fridriksson, Borås Basket
12% – ströröster på flera spelare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.