Silly: Forward tredje USA-import

Visby Ladies har gjort klart med sin tredje och sista amerikanska import för säsongen 20/21. Det handlar om forwarden Jessica Kelliher, 22-åring på 183 centimeter som förra säsongen spelade med Antwep Giants i Belgien där hon snittade 22,8 poäng och 10,0 returer. På det vann hon belgiska skytteligan och var femma i returtoppen. En typisk insidespelare som hade 56 procent träff på tvåpoängsförsök – men bara 18 procent på treorna. Sista collegeåret på Lewis University snittade hon 24,3 poäng och 9,9 returer.

– Hon är en riktigt spännande spelare. Eftersom Jessica kommer från ett division II-college hade man nog inte lagt märke till henne om det inte hade varit för att hennes statistik verkligen sticker ut. Väldigt effektiv på college och även hennes första säsong som proffs så levererade hon fina siffror. Jag tror Jessica kommer att bli en positiv överraskning även i svenska ligan, säger Visbys Anders ”Leo” Pettersson.

X x x x x

Dolphinstalangen Ida Ojala, 17 år, är klar för fortsättning.
– Hon tog rätt steg förra säsongen och vi ser att hon kan ta det vidare 2020/2021, säger Norrköpings coach Kevin Taylor Lundgren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.