Umeås plan för skulderna

Umeå blir ensamt om att representera svenska basket internationellt kommande säsong.  Samtidigt har A3 Basket det fortsatt kämpigt när det gäller ekonomin. I dagsläget ligger det en stor skatteskuld på 900 000 kronor som tung ryggsäck.

–  Vi har inte gått i konkurs och vi har läget under kontroll, säger A3 Baskets klubbchef Lotta Enjebo.

– Förra veckan betalade vi in 200 000 kronor och kommande måndag ligger en ny inbetalning på 200 000 kronor. Sedan återstår 700 000 kronor, varav hälften ska betalas i augusti och hälften i september. Den uppgörelsen finns och vi kommer att hålla oss till den planen som innebär att skatteskulden ska vara borta per den sista september, så att vi står på noll när svenska ligan startar den 1 oktober.

Mer läsning (Plus) på vk.se: Corona-kampen ”Vi gnäller inte”

4 kommentarer

 1. LEIF NILSSON

  Hur går detta ihop ?
  Ingen publik ? Lite sponsorer!! Mellan 1-1,5 i skatteskulder år ut och in samt spel i Europa ett år som detta??
  Får man tävla i Damserien o Europa på detta vis år efter år?
  Vad säger Umeå kommun om detta?

  • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

   Svar: Umeå kommun säger nog ingenting. De flesta svenska klubbar som hamnar i tuffa ekonomiska lägen brukar vädja till sin kommun om hjälp. A3 Basket har inte frågat efter och inte tagit emot någon krona i nödhjälp av kommunmedborgarnas pengar. Hittills har Udominate/A3 Basket klarat sig tack vare samarbetspartners/sponsorer.

   • Leif Nilsson

    Kommunen har väl lagt in pengar flera år i denna skumma verksamhet, för mig är det en gåta att en journalist på detta vis försvarar verksamheten istället för att granska den.
    Skall en kommun slänga pengar i ett slukhål?
    Peter dax att vakna nu!!

    Heja !!

    • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

     Svar: Den person som i bland kallar sig ”Hans Olsson” och i bland kallar sig ”Leif Nilsson” tycks bära på en intressant form av aggression mot basketen i Umeå, plus ett eget speciellt sätt att tolka både verklighet och skrift. Nåväl. Vi lever i ett fritt samhälle och det går alldeles utmärkt att kritisera undertecknad för basketbevakningen i VK.
     Vad gäller denna Blogg så är det en sak undertecknad driver på fritiden mest i informationssyfte, det är inte ett forum för troll och andra som vill missleda och/eller sabla ned på allt och alla. Den som vill ägna sig åt sådant kan säkert hitta andra kanaler. Donald Trump gillar exempelvis twitter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.