Klart: Musikalisk spanjor till Umeå

Umeå BSKT har gjort klart med den första importspelaren för säsongen 20/21. Màxim Esteban är en musikalisk forward på två meter och en centimeter som närmast kommer från Basquet Girona i den spanska tredjeligan.

22-åringen kommer från storklubben FC Barcelonas organisation där han gått vidare från U18-laget till klubbens andralag där han under fem säsonger spelat i den spanska andraligan. Maxim Esteban har även spelat för Spanien i olika ungdomslandslag, U16, U18 och U19.

– Jag ser fram mot att komma till Umeå, det blir en ny utmaning i min karriär och jag är glad över möjligheten att få delta i detta projekt. Jag har stort förtroende för coachen, säger Màxim Esteban i ett pressmeddelande.

Bilden: Màxim Esteban har representerat Spanien i olika juniorlandslag, här en bild från ett möte med Sverige i U18-EM.
Foto: fiba.basketball

– Max kommer att ge oss bra balans i laget. Han är en riktigt god skytt, men sticker mer ut för att han kan göra många saker bra. Han är inte en spelare som ska göra 20 poäng per match utan kan hjälpa oss med sin fysik, returtagning och defensiva uppgifter, säger Umeå BSKT:s coach Boris Balibrea.

– Han kommer från flera års spel i en mindre roll därför att han att spelat i en av Europas bästa klubbar, hans utmaning ligger i att ta ansvaret i en större roll redan från början. Jag känner honom och har jobbat med honom och som jag alltid brukar säga så är omklädningsrummet och kemin det viktigaste när ett lag ska skapas. Max kommer att bli en nyckel i vårt lagbygge på och utanför planen, säger Boris Balibrea i klubbens presentation av färska nyförvärvet.

x x x x x

Här några äldre klipp, med U18-highlights:

x x x x x

Här finns en hel match från 1 februari 2020.  Girona vann på bortaplan med 97-85. Màxim Esteban (med nummer 0 på tröjan i rött) spelade 25 minuter och gjorde 13 poäng.

2 kommentarer

    • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

      Svar: Inte helt enkelt att hitta färska klipp från hans seniormatcher. Det finns fler musikvideos…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.