Fredagsmix med NBA-starten

Umeå BSKT har efter förvärvet av Màxim Esteban tio spelare klara för truppen 20/21. Nio svenskar och en spanjor.

Just nu pågår planeringen för lagets samling. Sportchefen Luca Romano ger en kort summering av dagsläget;
– Coach Boris Balibrea är i Stockholm med A-landslaget, samt att han tränar Ludde Håkanson. Boris kommer till Umeå den 9 augusti, fystränaren Marc Olmos landar den 11 augusti och Màxim Esteban den 13 augusti. Vi siktar på att börja träna i mitten av augusti med alla som är på plats.

Några fler nyförvärv på ingång?
– Nej inga nya… just nu i alla fall.

x x x x x

En amerikansk pointguard tycks vara klar för Uppsala i SBL dam. Kristina Puthoff-King har de senaste två säsongerna imponerat stort som den bästa spelaren i tyska andraligan där hon spelat för Rheinland Loewen.

Hennes snitt förra säsongen var 24,8 poäng, 7,9 returer, 6,9 assists och 2,7 steals per match.  Det är sajten eurobasket.com som uppger att 27-åringen på 180 cm skrivit kontrakt med Uppsala.

En liten marginal-notering är att Kristina Puthoff-King spelat match i Uppsala tidigare. år 2010 var hennes collegelag Richmond på turné i Sverige och Norge och mötte då bland annat Uppsala.

x x x x x

Cecilia Berggren återvänder till Högsbo Basket för ligaspel. 22-åringen på 181 cm spelade senast förra säsongen i Blackeberg i basketettan där hon snittade 12 poäng + 9 returer.
–  Cecilia har kämpat till sig en plats i A-laget, en tjej man kan lita på. Cecilia tillför energi, viljan att vinna och lite tjurighet, allt det vi behöver i truppen. Jag är jätteglad att hon vill vara med och fajtas med de bästa i stan, hon kommer att ta ett stort kliv framåt i år, säger Högsbos coach och sportchef Jonas Fredrikson.

x x x x x

Då är NBA igång igen – i natt spelade bland andra stjärnorna LeBron James och Kawhi Leonard. Det slutade med att James gjorde matchens sista två poäng och hans Los Angeles Lakers besegrade Los Angeles Clippers med 103-101.

x x x x x

Svenska landslagets Binta Drammeh har förlängt sitt kontrakt och stannar kvar i TTT Riga där hon förra säsongen snittade 14,6 poäng i EuroLeague.

TTT Riga har för övrigt värvat amerikanska guarden Jessica Thomas, som vi minns från tiden i Luleå Basket. Hon spelade förra säsongen i Grekland.

 

x x x x x

I den andra omgången i WNBA visade Sabrina Ionescu vad hon går för – det blev 33 poäng, 7 assists och 7 returer för guarden som valdes första av alla i draften. Ionescu sköt denna match 6 av 10 från trepoängsland.
Det blev ändå förlust för New York Liberty, med 80-93 mot Dallas Wings.
New Yorks svenska Amanda Zahui fick ihop 9 poäng + 11 returer på 25 minuters speltid.

x x x x x

En trio bekanta spelare som tidigare varit i svenska ligan blir lagkompisar i Zaragoza. Sedan tidigare var Julie Vanloo (Luleå) och Chantelle Handy (Umeå) klara för den spanska klubben – som nu även värvat Taylor Wurtz (Östersund/Södertälje).

x x x x x

Södertäljes Sheriff Drammeh har ryktats till Jämtland – men så blir det inte och 24-åringen är inne på att söka sig vidare från SBL herr.
– Sverige är minst aktuellt, säger Sheriff Drammeh til LT-sporten.

x x x x x

Landslagsmannen Alexander Lindqvist har nobbat Södertälje och Jämtland. Han för nu samtal med BC Luleå, men har satt snacket med klubbdirektör Mosesson på paus. För NSD:s basketblogg förklarar Lindqvist; ”Jag ska se över om det finns något för mig i Europa – jag vill hemskt gärna ge det en chans till. Vi ska prata igen om två veckor. Då vet jag mer.”

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.