NBA: Vassast i slutet

Miami Heat var efter grundspelet femte bäst i öst och tionde-rankat totalt i NBA. Laget torskade fem av åtta inledande seedningsmatcher i bubblan. Den enda ledtråden till att något skulle kunna hända i slutspelet var möjligen att laget under säsongen vunnit åtta av nio övertidsmatcher och var klart vassast i den kategorin.

Hyfsat otippat ståtar Miami nu med 10 vunna på 11 matcher i playoff. I serien om en finalplats har laget 2-0 på Boston Celtics. I natt var tredje perioden en tung faktor då Miami gjorde 37-17 och kopplade greppet på Boston. Matchen slutade 106-101.

Bloggen kan inte låta bli att förundras över att det i Ljubljana, Slovenien, har fötts två enorma basketspelare. Mest ljus faller på unge Luka Doncic, bland annat i dagarna utvald som en av spelarna i ”NBA:s förstafemma” – men den tretton år äldre (34 år) Goran Dragic går verkligen inte av för hackor.

Goran Dragic har den här säsongen under grundserien haft en roll att komma in från bänken – något han accepterade utan att blinka och sade; ”coachen förklarade vad han behövde och mitt jobb är att göra det som krävs”.

Nu i slutspelet är han en tongivande startspelare som snittat karriärsbästa i playoff med 22,1 poäng per match (39,5% från trepoängsland).

Nu spelar Dragic och Doncic i olika lag i NBA. Vi minns hur det gick för lilla Slovenien när de jobbade tillsammans i EM 2017… i finalskrällen mot Serbien sköt Dragic 35 poäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.