WNBA: Till final från strafflinjen

Femte avgörande semifinalen mellan Las Vegas Aces och Connecticut Sun präglades av bra försvar/dåligt skytte från båda sidor. Särskilt illa gick det med Connecticuts trepoängsförsök (3 av 19, 15,8%) och laget fick bara ihop 18 poäng på hela andra halvlek.

Koll på nerverna hade i alla fall WNBA:s mest värdefulla spelare, Aces A’ja Wilson som avgjorde från strafflinjen där hon satte fyra raka kast i slutet. Wilson hade totalt 23 poäng, 11 returer, 4 assists och 3 blockar.

Noterbart är att ingetdera laget lyckades göra något spelmål under sista 2:39 av matchtiden.

För Connecticut fick tidigare Luleå-guarden Natisha Hiedeman 11 minuter på golvet i det som blev säsongens sista match.

I WNBA-finalen blir det sålunda seriens två bästa lag som möts. Las Vegas Aces och Seattle Storm hade båda facit 18 vinster/4 förluster i grundspelet. Första matchen i bäst av fem avgörs natten mot fredag svensk tid.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.