Klart: Umeås Europa-motstånd

Kvalet till damernas EuroLeague är avgjort – det betyder att A3 Basket Umeås motstånd i EuroCup är klart.

Turkiska Izmit Belediyespor fick värdskapet för ”kvalbubblan” och kunde på hemmaplan besegra ungerska Aluinvent DVTK Miskolc klart med siffrorna 85-68.

I den andra kvalmatchen vann spanska Spar Girona, med Elin Eldebrink (15 poäng, 3 assists och 2 returer), med 76-54 mot rumänska ACS Sepsi-Sic.

Izmit och Girona till EuroLeague. Miskolc och Sepsi till EuroCup.

Det blir därmed Miskolc, Ungern som ska spela i samma grupp som A3 Basket Umeå, sedan tidigare var det klart att grupp B i EuroCup Women består av Ramla, Israel och Orman Genclik, Turkiet.

Som EuropCup-schemat ligger just nu ska det från hösten uppskjutna gruppspelet avgöras med start 6-7 januari 2021. Planen innehåller vidare slutspel som inleds 4 mars med åttondelsfinaler, därefter kvartsfinaler, semifinaler som ska leda fram till finalspel 15-21 april.

Om det blir något hemma-bortaspel i EuroCup är ganska tveksamt i denna pandemi. Det är redan klart att internationella förbundet förlägger landslagsspel med EM-kval i ”bubblor”, sak samma med gruppspel i EuroLeague (ett sammandrag  29 nov-5 dec och ett sammandrag 17-23 jan.

FIBA anger att utvecklingen av pandemin följs noggrant och att besked om hur internationella spelet ska genomföras kommer allt eftersom.

Här är matchfilm för den som vill studera Umeås blivande motståndare Miskolc.

Topptrion i ungerska laget;
#5 Kristine Vitola, 20 poäng
#7 Veronika Kanyasi, 16 poäng
#11 Dora Medgyessy, 14 poäng

För den som bara vill se tre minuters höjdpunkter från kvalet Izmit-Miskolc;

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.