Uppskjutna matcher

Pandemin tar fart igen runt om i landet.  I dag fredag rapporteras om 100 nya covid-19-fall i Norrbotten, så det är inte bara Skåne Uppland, Stockholm, västra Götaland och Östergötland som berörs. Långt därifrån.

Ett flertal specialidrottsförbund, exempelvis fotboll och innebandy, gör i alla fall i skrivande stund (allt kan nu ändras snabbt) som Svenska Basketbollförbundet och försöker hålla igång de högsta serierna.

Ishockeyn skjuter även upp SHL-matcher och försöker hitta nya datum. Exempelvis gäller det lördagens match Luleå-Rögle som ska spelas på senare datum. Söndagens match i hockeyallsvenskan Södertälje-Björklöven hör till ”farozonen”.

Basket då: SBBF meddelar;

x) Alla matcher som skulle ha spelats 29 okt-19 nov med lag från regionerna Stockholm, västra Götaland och Östergötland i Basketettan skjuts upp. SBL herr, SBL dam och Superettan herr spelar enligt schema.

x) På grund av hur Covid 19-pandemin har utvecklats de senaste veckorna och den osäkerhet som råder flyttar Svenska Basketbollförbundet novemberomgångarna i både RM och USM framåt. Omgång 1 för USM som skulle spelats 20-22 november och omgång 2 för RM som skulle spelats 27-29 november flyttas fram, och spelas i februari respektive januari. 

– Vi vet inte hur detta kommer att sprida sig ytterligare och behöver ta proaktiva åtgärder i detta läge, säger Olle Lundén, tävlingsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.

x x x x x

I dagsläget påverkas bland annat KFUM Umeås damer i basketettan, som skulle ha spelat borta mot Alvik och Blackeberg 7-8 november, de matcherna är uppskjutna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.