EuroCup: Många amerikanskor

I Umeås grupp i damernas Eurocup är Ormanspor från Ankara, Turkiet, hemmalag i den ”bubbla” som ska härbärgera gruppspelet nästa vecka.

Vill A3 Basket ha färsk scouting-rapport är det bara att slå en signal till svenska landslagsspelaren Nathalie Fontaine, som lämnade Umeå för fortsatt internationell karriär och nu finns i Adana, Turkiet. Adana mötte härom dagen Ormansor. Resultatet blev att Ormanspor vann på bortaplan med klara 89-75 och laget leddes av Angelica Robinson som levererade 22 poäng + 9 returer. Hon sköt 7 av 8 från golvet och 8 av 8 från strafflinjen.

Robinson är en av flera amerikanskor i Ormanspor. Reglerna tillåter lagen att ha två USA-spelare i EuroCup, men som bekant är det lätt ordnat med lite extra pass så att fler amerikanskor kan användas. 197 centimeter Robinson har pass från Montenegro och därtill har 187 centimeter Ashley Walker pass från Rumänien.  De två som enbart har USA-pass är Brittney Sykes och Riquna Williams.

Turkiska spelare? Jodå, Ormanspor har bland annat pointguarden Serife Onar som i snitt skjuter över 46 procent från trepoängsland.

x x x x x

Hur Elitzur Ramla från Israel ska använda sin trupp i EuroCup är oklart. Laguppställningen i ligan i Israel innehåller nio importer, varav åtta amerikanskor (med blandade pass). I ligaspelet kan alla användas, men inte så i EuroCup. Hur urvalet blir återstår att se.

x x x x x

I Umeås grupp finns även Miskolc från Ungern. Där ser det för dagen annorlunda ut i laguppställningen med endast en amerikanska och ytterligare en import från Kongo.

Miskolc tappade i höstas lettiska centern Kristina Vitola till Fenerbache i Turkiet och plockade in amerikanskan Keyona Hayes, en forward på 187 cm som snittar 23 poäng + 9 returer. Kongolesiskan Chanel Mokango, 188 cm, snittar 11 poäng + 7 returer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.