Ett vinnande mönster

Söndagens ligamatch bjöd på ett vinnande mönster. Vi har sett det otaliga gånger – det bättre laget mjukstartar samtidigt som det sämre laget med liv och lust går in för uppgiften och hänger med hyfsat fram till halvtid. Sedan gör topplaget ett avgörande ryck i tredje perioden för att avsluta matchen lite lagom mellanmjölk.

Luleå Basket vann denna mönstermatch på hemmaplan med tjugo pinnars marginal mot Helsingborg. Liganykomlingen har sent om sider fått in amerikanskan Nicole Martin som levererade 16 poäng + 11 returer. Helsingborg lyckades som lag kopiera skyttestarka Luleå från trepoängsland, båda sidor hade skarpa 9 av 20 (45%). Bäst i Luleå var som så ofta Ellen Nyström, denna gång med 11 poäng, 13 returer och 7 assists, hon var etta i både effektivitet och i plus/minus.

Helsingborg fortsätter sin Norrlands-turné med att göra ett stopp i Umeå för match mot A3 Basket på måndagskvällen.

Matchfakta
Luleå–Helsingborg 86-66
(19-16, 24-19, 26-14, 17-17)
Luleå: Margaret Lucas 17, Allis Nyström 16, Chioma Nnamaka 13, Matilda Ekh 12, Ellen Nyström 11, Mathilda Åhlberg 8, Josefin Vesterberg 7, Felicia Camara-Ponturo 2. Helsingborg: Nicole Lanette Martin 16, Mathilda Ågren 16, Vasilika Louka 12, Vendela Genell 10, Isabelle Finke 10, Patricia Elias 2.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.