Nya covid-tester i Umeå

Två gånger tidigare under säsongen har A3 Basket Umeå råkat ut för Corona-viruset med spelare som insjuknat i covid-19.

Första svängen före jul var det tre spelare, andra omgången efter nyår (som hindrade laget från spel i EuroCup) var det sex sjuka spelare.

Inför fredagens norrderby mot Luleå Basket har A3 Umeå två spelare som väntar på besked efter provtagning.
– Just nu har vi två tjejer i karantän, den ena har en närstående som blivit smittad och den andra har egna symptom. de båda har inte varit sjuka i covid-19 tidigare och har gjort tester som vi nu inväntar svar på, förklarar coachen Janne Enjebo.

Kommer matchen mot Luleå att spelas?
– Ja det ska den. Vi har varit i kontakt med förbundet och de vill att vi ska spela till varje pris, det finns ingen buffert kvar för att flytta matcher sista veckorna av grundserien. Det krävs också tre konstaterade fall av covid-19 för att kunna skjuta på en match och vi har inte svar på de två som nu testats. Så  vi får väl spela även om vi bara har fem spelare eller så.

A3 Umeå har, vid sidan av sjukdomsfall, för närvarande en skadelista på fyra namn;  Gigi Mazionyte (borta med svår knäskada), Sandra Hansson (ännu inte redo från rehab av knäskada), Janee Thompson (fotskada) och Emma Stach (muskelskada).
– Vi är inte ens nära att kunna ha ordentlig lagträning och lider förstås av det. I de närmaste matcherna kommer vi heller inte att ta några risker, de som inte är klara för att gå 100 procent kommer inte att spela. Nu handlar det om att försöka ha spelare friska till slutspelet, säger Janne Enjebo.

Vad säger du om Luleå och den matchen?
– Luleå ser starka ut och har ett brett lag med duktiga spelare på alla positioner, i en match bir det nog så att det lag som lyckas bäst i försvar och som sätter bollarna i anfall vinner.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.