Öppet brev med krav

Svenska Basketbollförbundet går tillsammans med några andra specialidrottsförbund ut med ett öppet brev till till regering och kommuner – rubriken är ”Nu skriker vi!”.

Riksidrottsförbundet har kommit med en rapport som visar en alarmerande minskning av idrottsaktiviteter för helåret 2020. Siffrorna bekräftar det ledare, spelare, gymnaster, aktiva och föräldrar har vittnat om under denna period.
Verksamheten inom idrottsförbunden (Basketboll-, Gymnastik-, Handboll-, Innebandy- och Volleybollförbundet) står för hela 53% av de minskade aktiviteterna.

Nu riktas en varning för ”svåra och långsiktiga konsekvenser för det svenska samhället om inte kraftig handling vidtas”.

I öppna brevet, där Fredrik Joulamo, generalsekreterare Svenska Basketbollförbundet, är en av undertecknarna, finns en önskan om klara och snara besked på fyra punkter;

1. Regeringen ger oss besked om att idrotten kommer att få ett ekonomiskt stöd framåtriktat.
2. Kommunerna stödjer våra föreningar i deras nystart genom ekonomiskt stöd och/eller reducerade taxor/0-taxa resten av 2021.
3. Kommunerna ger föreningarna samma förutsättningar för alla att träna oavsett ålder och om det är i en privat eller kommunal anläggning.
4. Möjlighet att inom kort öppna upp för läger, matcher, turneringar, som är en drivkraft för många.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.