Silly: Två USA-spelare klara

Wetterbygden har tagit ledningen när det gäller silly season inför säsongen 2021/22.

Redan nu är två nya USA-spelare klara för Wetterbygden Sparks i SBL Dam.

+  Forwarden Ashley Arlen, 31 år och 187 centimeter. Gör comeback efter uppehåll för barnafödande. Har i Europa spelat i Tyskland, Spanien, Rumänien och ett par säsonger (2016-2018) med Nottingham i den brittiska ligan där hon sista året snittade 25 poäng + 11 returer.
– Jag är extremt glad att få en spelare som Ashley till vårt lag kommande säsong. Hon är en fantastisk spelare med en enorm erfarenhet som kommer hjälpa våra yngre medspelare. Ashley är en stor spelare med kunskapen att kunna spela inside out, och en mycket duktig returtagare. Jag har haft många möten med Ashley genom åren som motståndarcoach och det känns fantastiskt att nu ha henne i egna laget, säger Wetterbygdens coach Krumesh Patel till klubbens hemsida.

+  Komboguarden Taylor Brown, 28 år och 170 centimeter. Efter collegespel på George Mason University har hon som proffs bland annat gjort två säsonger (2017-2019) med Residence Walferdange i Luxemburg där hon snittade 25 poäng per match och var farligare närmare korgen än bakom trepoängslinjen. 2019 spelade hon på sommaren även i Australien.
– Hon har en mycket stark CV och massor av erfarenhet som kommer bli enormt viktig för att hjälpa laget. Det var ett mycket enkelt val att försöka signa efter att ha talat med henne själv, men också hennes tidigare coach. Ms Brown kommer bli en stor tillgång för laget och som vi tror är precis den spelare som kommer hjälpa oss nå nästa nivå. Hon har tydligt visat att hon är en mycket stark poänggörare, men också en fantastisk lagkamrat och ledare på plan, säger Krumesh Patel.

Vidare kan noteras att Wetterbygden har klart med fortsättning för 17-åriga stora forwardslöftet Emma Johansson, 17-åriga guarden Tilda Sjökvist, och 20-åriga guarden Ebba Sjökvist. Klara för truppen i Huskvarna är även 20-åriga forwarden Hannah Wester, samt en trio yngre talanger; Tilda Tengvall (född 2004, Ängelholm), Emilia Forss (född 2004, Åkersberga) och Hanna Soltesz (född 2005, egen produkt).

x x x x x

Visby Ladies meddelar att 25-åriga centern Amanda Okodugha blir kvar på Ön även nästa säsong.

x x x x x

Apropå unga svenska talanger;

Svenska Basketbollförbundet hälsar Maria Modig varmt välkommen som ny ungdomslandslagsansvarig. Efter 20 år som verksamhetsansvarig på Riksbasketgymnasiet i Luleå får hon nu ett bredare ansvar för Svensk Basket. Nya jobbet inleds i sommar.
– Den 15 juni blir officiellt startdatum eftersom jag vill slutföra säsongen med mina elever i Luleå. Då startar ju också sommarens ungdomslandslagverksamhet och jag hoppas verkligen att det blir ungdoms-EM i sommar, säger Maria Modig till basketlandslagens hemsida.

x x x x x

Missa inte:

I kväll tisdag kl 19:20 på SVT2 – sedan från 20:00 på SVT24 – SM-final rond 2 mellan Luleå Basket och Alvik Basket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.