Matchbollar mot Umeå

Ny slutspelsvecka och matchbollar mot Umeå BSKT.

I kväll måndag kan säsongen ta slut för Boris Balibrea och hans gäng.

– Vi hoppas fortfarande kunna förlänga den här serien, säger Umeå-coachen inför rond tre mot Södertälje.

Topprankade Södertälje vann i fredags med 82–69 och skaffade sig därmed ledning med 2–0 i kvartsfinalen – som gäller bäst av fem.

– Det är bara att hylla Södertälje som har en coach (Ludwig Degernäs) som får laget att göra enkla saker perfekt, det är en enorm styrka. För andra coacher, inklusive mig själv, kan det bli så att vi komplicerar saker, säger Boris Balibrea.

Mer läsning (PLUS): Säsongens sista dans?

Ett plus för Umeå är att serien nu vänt norrut och spelet i Umeå Energi Arena inleds med uppkast klockan 20:04 på måndagskvällen.

Noteras:  En skrällseger på måndag skulle ge Umeå en ny hemmamatch, i så fall på onsdag kväll. Om serien skulle gå till femte avgörande match så spelas den i Täljehallen lördag den 1 maj.

SBBK:s coach Ludwig Degernäs tar inte ut någonting i förskott – och laget är inbokat på hotell i Umeå fram till och med torsdag.

– I min värld är det en match i taget och nu när man är borta så här på längre tid är det viktigt att man planerar efter det man kan planera, sen får vi se vad som händer efter match 3. Vi åker upp med tio stycken spelare till Umeå, bor på samma hotell som tidigare, allting känns bra organiserat. Det känns alltid bra för mig att när man ska vara borta lite längre – måndag, tisdag, onsdag, torsdag – är det viktigt att organisationen runt omkring sitter. Jag tycker klubben har gjort ett väldigt bra jobb med de förutsättningarna, säger Degernäs till klubbens hemsida.

x x x x x

Så här är herrarnas kvartsfinalschema i början på denna vecka;
Måndag 26 april:
Norrköping och Södertälje har 2-0 och kan bli klara för SM-semifinal.
Kl. 18:04  Köping Stars-Norrköping Dolphins, Karlbergshallen – Köping
Kl. 20:04 Umeå BSKT-Södertälje BBK, Umeå Energi Arena
Tisdag 27 april:
Två serier där läget är 1-1 i matcher inför tredje ronden.
Kl. 18:04 Nässjö Basket-Borås Basket, Nässjö Sporthall
Kl. 18:04 Jämtland Basket-BC Luleå, Östersunds Sporthall.

Beträffande Jämtlands center Cyril Langevine som klev av i slutet av förra matchen ger coach Adnan Chuk lugnande besked;
”Det var bara en liten smäll. Det är ingen fara”, säger Chuk till Östersunds-Posten.

x x x x x

Damernas femte direkt avgörande finalmatch på tisdag kväll – sänds i SVT24 och SVTPlay med start kl. 20:00.

Kan Luleå bli historiskt och komma igen från underläge 0-2 till att vinna ännu ett SM-guld? Eller kan Alvik Basket samla ihop styrkorna och bli historiskt genom att ta klubbens första guld på damsidan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.