Klar för två nya år

Storskytten och lagkaptenen har skrivit på för två nya år. Matilda Claesson satsar vidare i moderklubben Södertälje BBK.

Matilda Claesson snittade senaste säsongen 12.9 poäng per match. Hon satte bland annat inte mindre än 68 trepoängare (vilket var lika med 36,8 procent från trepoängsland.

– Matilda Claesson är vår lagkapten, en riktig SBBK-kulturbärare. Hon är en atletisk och modern spelare med en vass bössa. Men minst lika viktigt är hennes personliga egenskaper. Hon en vinnarskalle med en mentalitet som smittar av sig på hela laget, både på och utanför planen, säger Johan Strömwall, klubbdirektör  i SBBK i ett pressmeddelande.

27:åriga Matilda Claesson har gjort nio säsonger och 198 matcher i SBL, varav 117 matcher för SBBK. Hon har även spelat tre år i Norrköping, samt spelat två säsonger i tyska högstaligan DBBL, först för Einracht Braunscheweig och sedan Herner TC.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.