Ännu en rookie förlänger

Umeå BSKT:s lagbygge inför 2021/2022 har i sin linda de unga gardet. På måndagen presenterades ännu ett förlängt kontrakt för en ”rookie”.

18-årige guarden Melker Lindblom från KFUM Umeå gjorde senaste säsongen 16 ligamatcher för Umeå BSKT med i snitt fyra spelminuter – på vilket han hann med i snitt 0,9 poäng och 0,6 assists.

“Umeå är klubben där jag kommer att utvecklas mest som spelare. Här finns möjligheterna till att bli bättre. Det kommer att läggas ner hårt arbete och det kommer publiken få se”, säger Melker till Umeå BSKT:s Instagram.

Coachen Boris Balibrea säger till Bloggen att arbetet med lagbygget bedrivs utan stress i en klubb som jobbar med mindre ekonomiska medel än de flesta andra.

– Vi börjar med de yngre killarna och kommer inte att försöka stressa fram beslut från mer erfarna spelare som behöver fundera lite mer över nästa steg i sina karriärer. Vi vet att vi är Umeå BSKT och klubben fungerar även som en plattform som kan hjälpa spelare vidare till större ligor och klubbar.

I dagsläget har Umeå klart med nya kontrakt för trion Nils Botold, Anton Lindqvist och Melker Lindblom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.