Klart: Ny coach i ligalaget

Inför den andra säsongen i ligan har Helsingborg BBK klart med ny coach.

Grekiske tränaren Athanasios Niklas, kommer från uppdraget som assisterande coach i Olympiacos – klubben som med tidigare A3 Umeå-spelaren Nathalie Fontaine nyligen tog silver i Grekland (66-74 i avgörande finalen mot Panathinaikos).

Athanasios Niklas, 35, är samtidigt assisterande coach i det grekiska damlandslaget som spelar EM-slutspel i sommar.

– En viktig del i mitt beslut var hur klubbchefen Ville Tuominen presenterade planen för kommande säsong, målen för laget och möjligheten för mig att skapa en konkurrenskraftig trupp där min erfarenhet och förmåga kan ge oss de önskade resultaten. Föregående säsong var konstig i alla  europeiska mästerskap men nästa kommer att bli annorlunda och vi kommer  att  vara 100% redo, säger Athanasios Niklas till klubbens hemsida.

x x x x x

Mark Basket har meddelat att lagets coachstab den kommande säsongen kommer bestå av två minst sagt rutinerade profiler. Sportcheferna Frank Alm och Fredrik Almqvist tar ännu en gång hand om matchningen av ligalaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.