Silly: Efterlängtad ligadebut

Efter två allvarliga knäskador och en radda år i baskettan ska 29-åriga forwarden Madelene Kristensson ta klivet upp till ligan tillsammans med Borås Basket.

Från moderklubben Trollhättan gick hon vidare till i Basketettan med Lerum respektive Sundsvall. Efter långt uppehåll för knäskadorna blev det comeback med Chalmers i division 2 när Borås Basket hörde av sig vintern 2019. Nu har hon och Borås-laget kvalificerat sig för SBL Dam säsongen 21/22.

– Den satsning på dambasket som Borås hade påbörjat var någonting som passade mig perfekt. Jag hade lyckats ta mig ur skadehelvetet och var långt ifrån klar med min basketkarriär. Jag har haft ganska allvarliga skador och varit borta från basketen under långa perioder, men jag har alltid haft kärleken till sporten att luta mig tillbaka emot och har alltid haft stora drömmar. Nu ska jag bara njuta av att få fortsätta tävla på hög nivå, säger Madelene Kristensson till klubbens hemsida.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.