Silly: Ny Umeå-import klar

Umeå BSKT har gjort klart med en ny importspelare – som ska ersätta landslagsspelaren Nathan Dawit som lämnat Umeå till förmån för svenska mästarlaget Norrköping Dolphins.

– Vi visste att ”Nate” skulle lämna, han blir svår att ersätta men vår research visar att det här är en kille som har något extra, säger Umeå-coachen Boris Balibrea.

Nyförvärvet är DeMarco Dickerson, 24-årig komboguard på 196 cm, han kommer från collegespel med Siena Heights University – som är en ”mindre” skola på NAIA-nivå i USA. Seniorsäsongen 19/20 snittade han där 30 min/match med 20,1 poäng, 6,6 returer, 3,5 assists, och 1,3 steals. Trepoängsskyttet var på 32,5 procent.

– Vi söker hungriga spelare. Han kommer inte alls från någon stor skola men har visat att han har stora ambitioner och är redo att jobba hårt, säger Boris Balibrea.

Mer läsning (PLUS): Han ska ersätta stjärnan

Läget i BSKT-truppen:
Förlängda kontrakt: Nils Botold, Anton Lindqvist, Melker Lindblom, Emanuel Lundmark, Elias Andersson, Eddie Czerapowicz, Cole Welle och Emil Häglund.
Nyförvärv: Gustav Hansson (från Köping Stars), DeMarco Dickerson (Siena Heights).
Förluster: Nathan Dawit (Norrköping Dolphins)
Utgående kontrakt: Jonathan Peleg, Daniel Johansson, Guim Exposito, Maxim Esteban, Germain Jordan.

x x x x x

Mera silly season måndag:

Jämtland Basket värvar 206-cm långe powerforwarden Felix Edwardsson som återvänder till svensk basket efter 6 säsonger som utlandsproffs i Tyskland. Senaste säsongen tillhörde 22-åringen Schwenningen Panthers i Pro-A, den tyska andraligan med facit sju poäng per match på 20-minuters speltid.

– En viktig pusselbit som faller på plats i vårt lagbygge. Felix är förstås redo för SBL efter den tuffa konkurrensen och miljön som proffs i Tyskland. Han har ett bra skott och bra storlek och kommer att bidra från start, samtidigt är han som flera av våra spelare i en utvecklingsfas, säger Jämtlands coach Adnan Chuk i ett pressmeddelande.

Jämtlands trupp i nuläget; Adam Johansson, John Pålsson, Anes Zekovic, Daniel Johansson, Pierre Hampton, Felix Edwardsson och R.T.Guinn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.