Silly: Rekordmannen kör på

30-årige Andreas Person har under 15 ligasäsonger gjort 457 matcher – mest av alla nu aktiva spelare i SBL Herr. Det har blivit sju säsonger i Uppsala, två säsonger i Luleå, en säsong i Jämtland, en säsong i Norrköping och fyra säsonger i Borås.

Men det blir mera. Nu har guarden skrivit på ett nytt kontrakt med Borås Basket och han har inga tankar på annat än att köra på mot nya rekord – kanske bli den spelare som genom alla tider spelat flest svenska ligamatcher.

– Bara tanken på att jag spelat så många matcher är sjukt, jag är 30 nu men känner mig lätt och pigg i benen och spelar på så länge lag vill ha mig, säger Andreas Person i ett videoklipp på Borås Baskets hemsida.

På listan finns också att stå på plan med SM-pokalen efter säsongens sista match – en upplevelse Andreas Person saknar. (Borås fick ett skrivbords-guld då slutspelet ställdes in 2020).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.