Silly: Talang flyttar norrut

Regerande svenska mästarlaget Luleå Basket värvar U20-landslagsspelaren Eira Borgh. Efter två säsonger med Wetterbyggden och en med Eos (där hon snittade snittade hon 3,7 poäng, 4,4 returer och 0,7 assist.) väljer den Skuru-fostrade forwarden på 181 cm att flytta norrut.

– En spelare som kommer göra nytta hos oss framför allt defensivt och kunna dra i utifrån. Hon har under alla sina tre år i högsta ligan växt mycket och är redo för att axla rollen i Luleå Basket. Jag ser också fram emot att fortsätta den utvecklingen som hon tidigare haft, säger
coach Robin Sandberg i ett pressmeddelande.

x x x x x

Högsbo Basket har förlängt kontrakt med Elin Fredrikson. Den i omgångar hårt knäskadedrabbade 21-åriga forwarden gjorde förra säsongen endast ett inhopp på knappt två minuter.
– Då gör vi ett nytt försök! Känns väldigt roligt att få möjligheten att spela basket igen, säger Elin till klubbens Facebooksida.

x x x x x

Wetterbygden Sparks fyller på ligatruppen med 20-åriga pointguarden Stella Gavriilidou. Hon gick på Sanda Basketgymnasium så sent som 2017-2020 och kommer närmast från  AIK i Basketettan – där hon förra säsongen hann med att snitta 10 poäng, 4,5 returer och 2,5 assists (det blev endast två matcher innan pandemi-stoppet)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.