Silly: Lite internationellt

Några korta noteringar om läget internationellt.

Svenske landslagsmeriterade guarden Tobias Borg är efter sju år i spanska ligan på jakt efter nytt jobb. Till att börja med blir det ett korttidskontrakt med Prienai i Litauen.
– Jag fick ett korttidskontrakt då de hade en pointguard som blev skadad och som de behövde ersätta. Det var en bra möjlighet och bättre än att sitta hemma. Nu får jag betalt och lite exponering, säger 27-åringen till Länstidningen i Södertälje.

x x x x x

Viktor Gaddefors bar Södertälje till SM-final. Nu letar MVP-forwarden på det rätta budet från en klubb utomlands.
–  Jag har inget konkret på bordet att ta ställning till. Det finns lite olika klubbar som visat intresse. Min agent jobbar på det just nu, säger 29-åringen till NSD-bloggen.

x x x x x

221 centimeter landslagscenter Mattias Markusson ska kommande säsong spela med Opava i Tjeckien.

x x x x x

21-årige forwarden Olle Lundquist från Östersund har förlängt kontraktet med Palma i andraligan LEB Gold Spanien.

x x x x x

Blågula Paulina Hersler byter klubb, efter senaste starka säsongen i Battipaglia, Italien, blir det framöver spel med Besiktas i Turkiet.

x x x x x

Forwarden Evelyn Ovner lämnar Wetterbygden och svenska ligan – 28-åringen går vidare till den italienska andraligaklubben Bolzano.

x x x x x

Csata från Budapest är A3 Basket Umeås motståndare i Europa-kvalet. Av vad som hittills redovisats av den ungerska klubben så handlar det om mer rutin i form av inhemska nyförvärv inför säsongen. Landslagsmeriterade forwarden Dorina Zele, 29 år och 185 cm, hämtas från Atomromu och landslagsmeriterade guarden Zsofia Simon, 31 år, kommer hem efter att senaste säsongen spelat i Nesibe i Turkiet. I Csatas trupp finns sedan tidigare landslagsmeriterade pointguarden Bernadett Horvath, 25 år och 170 cm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.