Silly: Väntat – men sent klartecken

Det har dragit ut på tiden – men nu har regerande mästarlaget Luleå Basket klart med ett förväntat förlängt kontrakt med ”årets forward” – Ellen Nyström.

Förra säsongen när 183 cm Nyström var tillbaka i hemstaden och tog sitt första SM-guld blev det snittsiffror på 28  min/match, 13,1 poäng, 6,6 returer och 4,7 assist. När ligan drar igång om en knapp månad har hon just fyllt 28 år.

– Vi har ett väldigt spännande lag i år med en bra blandning av nya och gamla spelare. Det ska bli extra kul att få spela inför vår publik igen så jag hoppas alla med basketabstinens tar sig till hallen för att stötta oss, säger Ellen Nyström i ett pressmeddelande.

– Ellen är en väldigt viktig pusselbit för oss! Stabilt och viktigt för oss att ha med Ellen ett år till. Ellen skapar en trygghet på planen med hennes mångsidighet både offensivt och defensivt. Utanför planen får vi en grym ledare som också kommer kunna bidra till att fler spelare utvecklas under säsongen, säger coach Robin Sandberg.

Luleå Basket har ytterligare en lokal stjärna som väntat länge med besked om kommande säsong. Inom kort lär det visa sig hur det blir med Josefin Vesterberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.