Första testet: A3 Umeå vinnare

Efter dagarna i Tänndalen med bland annat cykling och löpning till fjälltopp så stannade A3 Basket Umeå på söndagen till och spelade träningsmatch i Östersund.

– Förra året åkte vi på stryk torsk här, nu i år var vi kanske inte riktigt lika trötta i benen, säger coachen Janne Enjebo efter liten revansch och seger med 79-74 mot Östersund Basket – som denna säsong är tillbaka i SBL Dam.

Enjebo om matchen;
– Det var jämnare än slutresultatet på fem poängs skillnad antyder, ställningen var 73 lika i slutet. Vi var på väg att rycka ifrån några gånger men då kom Östersund tillbaka med trepoängsskytte. Jag tycker på det stora hela att det var bra match, vi har inte haft mycket basketträning fem mot fem och riktade in oss på att hålla det enkelt och att jobba med transitionspelet.

Umeås poäng: Teniya Page 20, Cajsa Uhrström 16, Tiffany Brown 12, Vasiliki Louka 11, Abigail Asoro 9, Ama Degbeon 6, Moa Dellbro 3, Isabelle Edholm 2.
(med i laget även Sandra Hansson och Solilja Bjarnadottir).
Östersunds främsta: Danielle Elvbo 15, Elina Popkey 12, Moa Lundqvist 12 och Mehryn Kraker 12.

Kommande vecka ska Umeå-damerna matcha borta/hemma mot Luleå Basket. Det är på tisdag uppe i Luleå Energi Arena och på torsdag i Umeå Energi Arena.

I mitten av september ska Östersund att möta A3 från Umeå igen. Även då i Östersund i ett dubbelmöte.

x x x x x

Denna helg har även liganykomlingen Borås Basket spelat sin första träningsmatch, det gav seger hemma mot Eos med siffrorna 80-64.
Flest poäng Borås:
Rodjanae Wade 17, Paige Cannon 15, Linn Larsson 12, Anna Golob 12, Brooke Johnson 10.
Eos främsta: Doniyah Cliney 19, Laura Ziegler 15, Sofie Ljungcrantz 11.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.