Uddamålsförlust

På söndagen var KFUM Umeås damer nära en vinst i basketettan norra – men det slutade med uddamålsförlust.

Umeå spelade mot Norrort och fick en bra start på bortaplan som gav ledning med tio poäng (9-19) i slutet av första perioden.

Hemmalaget kom igen och hade i sin tur en största ledning med nio pinnar (54-45) då drygt sju minuter återstod av matchen.

Umeå jagade på, men kom inte riktigt ikapp. Vendela Lundqvists trepoängare med 13 sekunder kvar innebar 66-65 på resultattavlan och så blev det.

Noterbart är att Vendela Lundqvist träffade rätt med 6 av 7 försök från trepoängsland!

Matchfakta baskettan norra dam:
Norrort-KFUM Umeå 66-65 (18-19, 11-10, 17-14, 20-22).
Främst i Norrort: Ellinor Demnert 20, Kajsa Manzi 12.
Umeås poäng: Vendela Lundqvist  22,  Ida Lundgren 14, Nora Strömsten 10, Milla Lindblom 6, Tilda Lundgren 4, Tilda Andersson 3, Matilda Sandberg 2, Andrea Tendahl 2, Maja Magnusson 2.

I basketettan norra herr hade den yngre upplagan av Umeå BSKT en senare söndagsmatch.

Läget i paus: Åkersberga-Umeå 42-36.

Men sedan blev det jobbigt för gästerna från Umeå. Åkersberga gjorde hela 33-14 i tredje perioden och då var det över.