Umeås besked om märkliga schemat

Direkt efter landslagsuppehållet ska A3 Umeå gör omstart i ligan med två matcher på mindre än ett dygn (!).

Hela scenariot är konstigt med en trio spelare som kommer sent tillbaka från landslagsuppdrag och det märkliga spelschemat innehåller bortamatch mot Luleå Basket på fredag kväll och på det spel mot Helsingborg redan lördag eftermiddag. Detta för ett A3 Umeå som inte har den bredaste truppen.

Umeå-coachen Janne Enjebo förklarar hur det blivit så här;
– Egentligen skulle matchen upp i Luleå ha spelats på onsdagen, men Luleå sade att de då inte har tillgång till hallen. Sett till hela ligaschemat skulle det bli svårt att skjuta på matchen och vi sade okej till att spela på fredagen, det beslutet togs redan innan vårt EuroCup-kval.

Så det gick inte att skjuta på Luleå-matchen eller flytta Helsingborgs-matchen?
– Varje matchflytt ger en kedjereaktion och det är inte lätt att hitta någon lucka i spelschemat, så vi har gått med på det här. Vi måste klara av att spela två matcher i rad och Luleå är ändå inte allför lång resa. Nu är det bara att hoppas på att ingen blir skadad och att alla håller sig friska, säger Janne Enjebo.

Umeås tre landslagsspelare kommer att hinna göra några träningar med klubblaget innan fredag. Ama Degbeon (Tyskland) har landat i Umeå igen, Abigail Asoro (Sverige) och Vasiliki Louka (Grekland) ska ansluta senare under tisdagen.

x x x x x

Noterbart är nya datum för två andra A3 Umeå-matcher.

A3 Umeå-Norrköping – spelas tisdag den 14 december (uppskjuten från ligans premiäromgång, pga Umeås Europa-kval)
Visby-A3 Umeå – spelas tisdag den 21 december (flyttad från mellandagarna)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.