BSKT:s val av importer

Det blev ingen långvarig sjukdom för Umeå BSKT-centern Will Butler. Han fanns med på torsdagskvällens träning – där det var bra anslutning med endast två spelare utanför då de är i rehabfas: Anton Lindqvist (fot) och Manne Lundmark (rygg).

Senast borta mot Fryshuset gjorde Cole Welle comeback (med ansiktsmask för att skydda den tidigare brutna näsan).

– Om inget oförusett händer innan matchstart på fredag kväll så kommer de fyra importer som byter om att bli DeMarco Dickerson, Cameron Oluyitan, Cole Welle och Will Butler, så det blir Jose Blazquez som får stå vid sidan av den här matchen, förklarar coach Boris Balibrea inför mötet med formstarka och tuffa Nässjö.

– Ligatrean Nässjö är särskilt starka på sin hemmaplan, men de vinner även bortamatcher. Ett stabilt fysiskt lag med storlek, bra skyttar med exempelvis Daniel Hansson, de har spelare som kan kontrollera tempot och killar som kommer in med energi. Men vår känsla är att vi kan matcha upp dem ganska bra, vi går in i sista matchen före landslagsuppehållet med en bra känsla kring chansen att ta en bra hemmavinst, säger Boris Balibrea.

Umeå BSKT–Nässjö
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 19:04 fredag.

No­te­ra att…
… I säsongens tidigare ligamöte vann Nässjö hemma mot Umeå med siffrorna 92–69.
… I våras spelade Nässjö SM-semifinal och är i dagsläget tabelltrea i SBL Herr med sju vinster i säsongsinledningen och tre raka senaste tiden. Senast vann Nässjö stort mot Södertälje med 91–74.
… Tabellåttan Umeå har skrapat ihop tre vinster och kommer från seger mot Fryshuset.
… Det är brödramöte mellan Umeås Gustav Hansson och Nässjös Daniel Hansson.
… Will Butler är tillbaka i Umeås lag efter sjukdom.
… På Nässjös skadelista finns Keenan Gumbs och Wes Alcegaire.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.