Beskedet: Säsongen över

Topplaget Jämtland Basket har drabbats av ett svårt avbräck och svenska toppspelaren Anes Zekovic av en tung skada.

Undersökningen av Zekovic knäskada (som inträffade i senaste matchen mot Löping) har visat att en benbit som fäster det främre korsbandet som har lossnat. Beskedet är därmed atthans säsong är över. Operation krävs och rehabtiden beräknas vara 6-8 månader.

Samtidigt har Jämtlands center Steve Harris problem med en fotskada som stoppar honom från spel året ut.

– För att inte riskera att vi drar på oss ytterligare skador på grund av att vi behöver slita för hårt på få spelare kommer vi att förstärka truppen med en spelare till. I och med att vi har en importplats kvar att använda – vilket inte var med i planeringen från start – så blir det med all sannolikhet en utländsk spelare som i första hand kan ersätta Zekovic och passa in i truppen när Harris är tillbaka. Vi har goda förhoppningar om att vi hittar rätt spelare som kan komma in i laget snabbt utan att vi behöver förändra spelet allt för mycket – och det fort, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

Klubben startade jakten på ett nyförvärv direkt efter att Zekovic skadade knät (19 november).  Det lär alltså inte dröja särskilt länge innan en ny spelare presenteras.

Nästa match för Jämtland är hemma mot Södertälje BBK lördag kväll den 4 december. Därnäst väntar ett norrderby i Umeå med match mot Umeå BSKT tisdag den 7 december.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.