Extra lång Umeå-säsong

Just när många trodde att basketsäsongen  i Umeå var över – så blev det mera spel. Den här helgen bland annat ungdomsmatch på söndagen då Minerva och Coasters möttes i Emeå Energi Arena – och under lördagen var det riktigt mycket studs med en extra omgång Easy Basket.

Det var Virtus Umeå som höll i arrangemanget i Sjöfruhallen.

– Första gången vi provar med så sent Easy Basket-arrangemang, det blev stor succé med 15 lag i slutet av maj. Det visar att basketen växer vidare i Umeå-området. Många lag tränar fortfarande, även om antalet träningar är neddraget så att de som även vill spela fotboll kan göra det. Det visade sig att många var sugna på att även spela basketmatcher. Tidigare har sista Easy Basket varit i april månad, vi tänker att det kan bli lite av en ny tradition med en omgång i maj, säger Luca Romano.

Deltagande lag i Easy Basket 21 maj: Nio lag från Minerva, tre lag från Virtus, två lag från KFUM och ett lag från Nordmaling.

Bilden ovan: Både spelare och publik gillade extra Easy Basket.

Bilden nedan:  Bland domarna på Easy Basket fanns spelare från Umeå BSKT. På plats även ligalagets coacher Boris Balibrea och Gabo Loaiza.

Bilden nedan: Nordmaling representerades av ett glatt basketgäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.