Älgar vidare ut i Europa

Jämtland Basket nådde sin första SM-final och har efter silversäsongen tagit beslutet att älga vidare ut i Europa.

I planeringen för säsongen 22/23 finns att Jämtland för första gången någonsin ska spela internationellt – det handlar då om FIBA-Europe Cup. En turnering där det i första hand kommer att handla om kvalspel för gänget från Östersund.

– Ett stort och viktigt steg för oss och något som kommer att driva klubben framåt. Vi räknar också med att vi kommer att vara än mer attraktiva – inte minst bland spelare. Det internationella spelet är en möjlighet för spelarna att visa upp sig och något som kommer att underlätta vår rekrytering, säger klubbdirektör Pecka Johansson.

Svenska mästarna Norrköping Dolphins är kvalificerat för att delta i den högre rankade  FIBA Champions League.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.